vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.japp då var man i vecka 31, shit va tiden går...61 dagar kvar till bf. mamma mia!
ja ni ser ju mina noteringar ovan. jag har ju mina problem om man säger så.
idag skulle min sambo knuffa ner mig i sängen:P och jag tog imot på ett sånt fel sätt så jag har haft sammandragningar hela dagen, värst var det vid lunch, då jag var hemma hos moryn och mös. Fick gott fika som vanligt och massa bröd med mig hem. ser så mycket fram imot att få se nya huset dom snart flyttar till:)
jag håller faktiskt på med en hemlis här hemma som ja vill visa men kan ju inte de då de just är en present till milki alamos:) ni får kanske se sen. men skapar jag gör massor nu när ja är gravid vill ja lova.
annars idag så har ja o esmeralda ställt in nya vagnen i förådet, den får vänta tills lillen kommer och hennes "gamla" fick komma ut och dammas av. hon blir så glad jämt när hon får nått som hon haft förut. typ
-vart har du varit hela mitt liv miin?! sötisen då.
sen kom liset hit och sen noelia och sen camila. ja hela tjejligan kom. mysigt att ni kom iallafall. nopping av ögonbryn blev de självklart på tjejorna torres. ni är så fina.

föressten var de någon som såg på äntligen hemma? dom gjorde om ett rum och jag säger bara, så där ska de se ut när man gör om ett rum. tänk om alla kunde ha sån där insperation hemma, va kul de skulle vara att komma hem till alla människor då.
när vi flyttar till större sen så ska ja försöka få ett tema, först ett tema på hela huset sen ett för varje rum. det är så lätt att inreda om man tänker så, tycker jag då! testa själva får ni se. eller om man inte vill ha ett tema få in en känsla ni vill förmedla när man är i just de rummet. testa er fram de blir grymt bra resultat.
och en sak till, man brukar säga att man inte vill att de ska se ut som ett ikea hem, ett tips från mig är att blanda. du kan ha grymt mycket ikea saker men skippa dom här "billiga" tingen som just alla går på. tex. dom typiska ikea lapporna för 49.50 eller typ prydnadskuddarna som alla har, barnsakerna behöver man inte kopiera allt, isånna fall gör om så att de ser lite anorlunda ut.
hemma hos oss finns mer ikea än nån annan stans tror ja, eller inte riktigt men de finns mycket. och det tycker ja inte alls är nått fel utan dom har bra grejer för bra priser, men de jag gör är att jag blandar tex mina ikea soffor med dyra kuddar från små inredningsaffären eller indiska osv. så får man en mer egen stil och ett lite lyxigare intryck. nått här hemma som är såååååå ikea är mina självhäftande gudblommor i vardagsrummet på väggen. jag har tänkt tagit bort dom flera gånger men nått säger mig att dom är så fina. så självklart kan man köpa självklara ikea saker men sålänge man verkligen gillart.
ursäkta mig för mina tips, behöver verkligen skriva av mig ibland på alla ideér jag har.
nån som vet vart man kan söka inredningsjobb?
får kanske starta eget som alla andra gör.

nej nu ska ja snart sussa, imorgon blire en lååång dag.
kram på er

innan
så här såg rummet ut innan hon gjorde om de på äntligen hemma...dötrist om jag får säga:
Så här såg rummet ut innan Äntligen hemma hjälpte till. Foto: PrivatFoto: PrivatFoto: Privat

efter
och se resultet:
Foto: TV4/MeterFoto: TV4/Meter
p.s nästan allt är ifrån ikea men små detaljer som lamporna är från andra lite dyrare varuhus och soffan lika så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0