öroninflamation..

det är min dotters diagnos, så nu är de pencelin i 5 dagar sen återbesök om 2 månader. samt ge alvedon och nezeril, stackars sej. tur att hon inte ska vara sjuk nå mer detta år då! för det är bestämt! kanske nån förkylning men inte mer än så!

nu sover min fina, så jag tänkte ladda ner lite bilder från mobilen:)

Vad är öroninflammation?
Öroninflammation drabbar mellanörat – ett litet hålrum innanför trumhinnan – och börjar ofta med en förkylningsinfektion. Inflammationen är en sorts försvar som kroppen startar för att bekämpa bakterier från näsan och svalget som fått fäste i mellanörat via örontrumpeten (se bild nedan).

Mellanörat är normalt fyllt med en luftliknande gas och det ventileras med hjälp av örontrumpeten varje gång man sväljer eller gäspar. När örontrumpeten svullnar vid en inflammation kan det leda till att det inte längre kan komma in luft i mellanörat, som istället fylls med var eller vätska. Vätskan påverkar trumhinnan så att hörseln försämras och det kan också göra ont i örat.

På medicinspråk kallas öroninflammation för otit. Den här foldern handlar om två typer av otit som ofta drabbar barn – återkommande akut öroninflammation respektive vätska i mellanörat under tre månader eller mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0